Het begin

van hobby naar konijnen en cavia opvang

Het begin

Van hobby naar opvang

Wanneer ben ik begonnen? Ja, dat was lang geleden. Vroeger was ik altijd al met dieren bezig. Ik heb van alles gehad: geiten, kippen, fretten, katten. Echt van alles. Nog steeds vind ik dieren erg belang­rijk en heb zelfs een opleiding MBO Dier­ver­zor­ging in Maasland gedaan. Hierin heb ik helaas geen baan gevonden. Gelukkig kan ik mijn huidige baan goed combi­neren met mijn eigen dieren.

 

Een uit de hand gelopen hobby

Ik had een aantal jaren geleden een grote witte vlaamse reus. Ik wilde er graag een jong van. Deze is er dan ook gekomen, een grijs/wit konijn. Ik heb deze 2 heel lang gehad en ze zijn heel oud geworden. Toen mijn vriend het ook erg leuk vond zijn we verder gegaan met fokken na lang zeuren bij mijn vader. Hij dacht natuur­lijk dat gaat uit de hand lopen en weet je hij heeft gelijk gekregen.

Ik kocht een aantal dieren aan en zo begon het. Dit fokken heb ik 3 jaar met plezier gedaan. Maar daar bleef het niet bij. Omdat ik zoveel konijnen op internet zag die geen thuis hadden besloot ik wat konijnen op te gaan vangen en een goed thuis te zoeken voor deze konijnen. Ik had de ruimte en vond het erg leuk om te zien hoe blij mensen met hun ‘nieuwe’ konijn waren. Het fokken van konijnen was onder­tussen een stuk minder geworden.

Van hobby naar konijnen en cavia opvang

Het opvangen is begonnen met een paar konijnen en cavia’s. Inmiddels heeft Animal Home plek voor 50 dieren. Jaarlijks vinden we voor zo’n 250 tot 300 konijnen en cavia’s een nieuw thuis. De opvang is als bijzaak begonnen, maar is nu een hoofdzaak geworden. Om dit in mijn eentje te verzorgen zou best een taak zijn. Daarom helpt mijn man mij elke dag met het verzorgen van de dieren. Hij is zelf ook gek op dieren hij heeft als hobby schapen. Het is bij ons dus dieren voor en dieren na.

Verder helpen mijn ouders mij regel­matig met de dieren en als ik op vakantie ga nemen ze de hele zorg op zich. Daar ben ik erg blij mee. Daarnaast staan alle dieren ook bij mijn ouders en daar ben ik en alle dieren ze heel dankbaar voor. Natuur­lijk zou ik niet zonder mijn lieve vrij­wil­li­gers kunnen.

Ik hoop nog veel konijnen en cavia’s te helpen met het vinden van een baasje.

Groetjes van iedereen!